Zimmermann Gerda

 
fókuszolás-orientált coach, fókusztréner, szervezetfejlesztő tanácsadó
Zimmermann Gerda formális fotó

Mindig is az életem része volt a mozgás, leginkább a tánc. 5 éves koromtól jártam művészi tornára, 11 évesen kezdtem el táncolni, amit a mai napig nem hagytam abba. Jókedvre derít, átmozgat, folyamatos kihívás, figyelem és persze kapcsolat a partnerrel és a többi táncossal, zenésszel, a zenével. Ahogy mentek az évek, és néha fel-le a kilók, azt vettem észre, nem is a kilók vándorlását veszem észre, hanem azt, hogy hiányzik a mozgás. És aztán egyszercsak összeállt a kép: akkor vagyok teljesen jól és egyben, ha a test-szellem-elme hármasa egyensúlyban van.

Nagyon sok verbális önismeret után, valahogy az motoszkált bennem, hogy van még mélyebben több olyan réteg, amihez szavakkal nem férek hozzá. Ekkor indultam el a non-verbális módszerek felé. Voltam többször családállításon, jártam Goda Gáborhoz weight-flow-contactra, majd 2017-ben a fókuszolásban találtam meg legjobban a helyem. A Gendlin-féle technika finomsága és mély figyelme tanított meg meghallani, amit a testem üzen, egy olyan újfajta kommunikációt tudtam kialakítani a testérzeteken keresztül, ami egy teljesen új univerzumot nyitott meg számomra. Ezért is végeztem el a fókuszolás önismereti szakasza után a fókusztréner képzést, jelenleg pedig a Magyar Szomato-pszichoterápiás Intézet elméleti képzésen veszek részt.

Lenyűgöz, hogy a test mindent tud és mindent megjegyez. Hogy amik érnek minket az életben, a testünkön mind lenyomatot hagy. Ahogy az a felfedezés is, hogy éppen ezért a testen keresztül érhetőek el azok a tartalmak, amiket a tudatunk elrejt előlünk. Én ebből az irányból érkezem a Health Coach Központ csapatához. Hiszem és tapasztalom, hogy csak akkor érhetünk el eredményes és hosszantartó változást, ha a fizikai testtel és a testelmével együttesen foglalkozunk.

Karrier

2023-Freestyle Consulting Szervezetfejlesztő Kft., – fókuszolás-orientált coach, fókusztréner, szervezetfejlesztő tanácsadó
2023-2017ENSZ Menekültügyi Főbiztosság Hivatala, Global Learning and Development Center, Leadership and Development Section – szervezetfejlesztő tréner, vezetőképzést támogató programok szervezése és lebonyolítása
2017-2007Felnőttoktatás – angol nyelvtanár, magyar-angol-orosz fordító, szerkesztő, korrektor

Végzettségek, képzések

2023Magyar Szomato-pszichoterápiás Intézet elméleti képzés
2021Certified Leadership Coach (CLC) Training Program, Destination Leadership Expedition Coaching Program
2021Ignite: coaching skills for managers, the Forton Group
2020-2019Neosys 1 éves coaching képzés
2020-2019Fókusztréner, Magyar Fókuszolás-Orientált és Fókuszolás Intézet, Magyar Szomato-pszichterápiás Intézet
2019Mediátor tevékenységhez szükséges kompetenciák fejlesztése, Metprop Bt.
2018-2014PhD, ELTE BTK, Orosz Irodalom
2014-2001Tanári és bölcsész végzettség angol, magyar és orosz nyelv- és irodalom szakokon