Health Coach Képzés

 
Az első ilyen jellegű képzés Magyarországon

Akadémiánk jelenleg tartja Magyarország ötödik átfogó health coach képzését. A további nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttünk úgy, hogy 2024. szeptember 13-án elindítjuk a VI. Health Coach Képzésünket.

Olyan szakembereket képzünk, akik képesek lesznek arra, hogy ügyfeleiket támogassák testi, szellemi és lelki egészségük megteremtésében, megőrzésében és védelmében. Hogy mi is az a health coaching és miként néz ki a health coaching folyamata, arról itt olvashatsz bővebben.

EZ A KÉPZÉS BETELT!

Jelentkezel várólistára? Érdekel a 2025. tavasszal induló következő képzés? Szeretnél többet megtudni arról, mit csinál egy health coach? Kérdésed van a health coach képzéssel kapcsolatban? Regisztrálj itt további információkért, keresni fogunk!

Vagy keress minket közvetlenül!

Az USA-ban több százezren dolgoznak health coachként

A health coach szakma idehaza még kevésbé ismert, az Egyesült Államokban ugyanakkor már 128 ezren dolgoznak health coachként, és egyetemek, nagyvállalatok is érdekeltek ebben a 7 milliárd dolláros, gyorsan növekvő üzletben (lásd a Hrpwr.hu cikkét).

Képzésünk 5 hónapja megtanít a health coach szakma alapjaira, és a sikeres vizsgát követően a felnőttképzési törvénynek megfelelő, akkreditált tanúsítvány ad.

A IV. Health Coach Képzés csoportja vezető oktatóinkkal a vizsgát követően

Mit nyújtunk, illetve mik képzésünk céljai?

Kompetencia, élmény, kapcsolódás

  • A résztvevők lássák át a health coaching folyamatot, és részleteiben is kapjanak olyan mélységű tudást, ami egy health coaching folyamat sikeres vezetéséhez szükséges
  • Sajátítsák el a health coaching módszertan és a tanácsadás kiegyensúlyozott használatát
  • Sajátítsák el és gyakorolják a health coaching holisztikus szemléletét, az egészségpillérekhez (úm. táplálkozás, mozgás, mentalitás és életvitel) kapcsolódó tudásanyagot
  • Tanuljanak meg eligazodni az egészséggel kapcsolatos információáradatban
  • Érjenek el jelentős haladást a health coach szerephez kapcsolódó önismereti munkában, egyéni céljaikhoz és képességeikhez mérten
  • Személyre szabott támogatással kapjanak több ponton visszajelzést fejlődésükről, tanulásuk tempójáról, hogy tudják, mire kell még több figyelmet fordítaniuk
  • Kapjanak támogatást saját health coaching koncepciójuk, praxisuk megvalósításához; pl. énmárkázás, árazás, marketing- és üzletfejlesztési eszközök célzott használata
  • Mindezt csoportban, egymástól is tanulva, egymást is inspirálva tegyék meg, jó hangulatban, bizalomban, kialakítva jövőbeli együttműködéseket

Részletes tematikánkról itt kérhetsz bővebb tájékoztatást.

A II. Health Coach Képzés sikeres vizsgát tett hallgatói oktatóinkkal

Jelenléti képzés

70% gyakorlás és 30% elmélet

A Health Coach Akadémia egy jelenléti képzés, 14 intenzív képzési nappal (+ házi feladatok, esszék, önálló tanulás). Valamennyi jelenléti alkalommal két szálon fut az oktatás. A képzési nap egyik felében a coachingeszközök, módszerek elsajátításán, gyakorlásán van a hangsúly, míg a képzési nap másik felében a táplálkozással, mozgással, mentalitással és életvitellel összefüggő ismeretek átadásán. Képzési módszertanunk erősen saját élmény alapú. A gyakorlás és az elmélet aránya nagyságrendileg 70% vö. 30%.

Oktatók és hallgatók a Health Coach Akadémia nyílt napján

Oktatóink

Oktatóink eddigi összesített értékelése: 5/4,8

Magyarország első és egyetlen Health Coach Képzése vagyunk, ahol orvosok, pszichológusok, táplálkozástudományi szakértő, sportpedagógus és -edzők, alváskutató, mindfulnes szakember és tapasztalt coachok, nemzetközi képesítésű health coachok együttes csapata oktat. Munkánkat a szakmánk iránti elhivatottság fémjelzi. Így teremtjük meg a hiteles szakmai hátteret, amely minden health coachnak biztos alapokat ad.

Mindannyian a szakterületük elismert művelői (lásd bemutatkozójukat a „Rólunk” menüpontban). A Health Coach Központ munkatársai mellett meghívott szakértők (pl. Simor Péter alváskutató, pszichológus, egyetemi adjunktus) előadásait is élvezhetik a hallgatók.

Csoportméret

Aktív tanulás

A képzési csoportok résztvevőszámát 12 főben maximalizáltuk, annak érdekében, hogy mindenkire kellő idő, energia és figyelem juthasson, illetve kialakulhasson egy aktív tanulócsoport. A képzés elindításához legalább 8 résztvevő szükséges.

 A III. Health Coach Képzés résztvevői

Akadémiánk ötödik képzése 2024. február 2-án indult és júniusban ér véget egy kétnapos vizsgát követően. A most végzőkkel együtt már több mint 50 health coach szerzi meg tanúsítványát az Akadémiánkban.

A képzések részletes tematikájáról, helyszínéről és díjáról itt kérhetsz tájékoztatást.

Amennyiben feliratkozol hírlevelünkre vagy követed Facebook- és LinkedIn-oldalunkat, úgy az elsők között értesülhetsz újonnan induló csoportjainkról.

Az I. Health Coach Képzés hallgatói felszabadultan ünnepelnek

Résztvevőink mondták

Kaland

„Alapvetően nagyon szeretek újat tanulni, de amikor már ott vagyok, bevallom, legtöbbször kicsit lelohad a kezdeti lelkesedésem. A health coach képzésnek viszont minden percét élveztem, minden alkalmat vártam, és nem is tanulásként, hanem kalandként éltem meg a test-lélek-szellem önismereti labirintusában. Szívből ajánlom ezt a képzést mindenkinek, aki hiszi, hogy képes változni, változásra serkenteni, aki rendszerezni szeretné tudását testünk működéséről, benne a táplálék drámaian meghatározó szerepéről, a mozgás szépségének felfedezéséről, az önismeret fontosságáról, a megküzdési stratégiákról, életvitelről és az ezt támogató coaching eszközökről.” – Dr. Tóth-Berényi Rita (Roche)

Profi

„Elképesztően profi képzés. Mind coachingkészségekben, mind az egészségtémákban kiváló szakemberek adták át tudásukat, amit a gyakorlatban is rendre kipróbálhattunk. A táplálkozással, a mozgással, az életvitel és a mentalitás fontos kérdéseivel kapcsolatban releváns, naprakész és a gyakorlatban használható ismereteket kaptunk, amelyek tükrében a saját testi-lelki egészségünkhöz való viszonyunkon is változtathattunk.” – Dr. Kátai Anikó

Nélkülözhetetlen ismeretek és praktikák

“A képzés kettős struktúrája világos áttekintést nyújt a coachingalapokról, módszertanról és technikákról, valamint az egészséges életmód négy fő pilléréről: a táplálkozásról, mozgásról, mentalitásról és az életmódról. A képzést tartók az általuk oktatott terület olyan szakértői, akik erős elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat birtokában adták át számunkra mindazon ismereteket és praktikákat, amelyek eme új terület gyakorlásához nélkülözhetetlenek.” – Dr. Barótfi Szabolcs (MSD, Senior Director)