Szolgáltatásaink magánszemélyeknek

 

Egyéni health coaching folyamat

Támogatás az első perctől

Szinte nincs olyan ember, akinek ne kellene ránéznie magára rendszeresen és tudatosan, hogy milyen állapotban van az egészsége. Előbb-utóbb mindenki rájön arra, hogy az egészsége a legfőbb érték. Sajnos sokan vannak, akik inkább utóbb szembesülnek már a különféle problémákkal.

Egy professzionális health coach abban tud segíteni, hogy az egészség különféle területein feltárja a gócpontokat, megkeresi az összefüggéseket és ügyfelével közösen meghatározza azokat a célokat, amelyekkel a kívánt egészségszintet el lehet érni.

A folyamat során a health coach az első perctől kezdve támogatja ügyfelét, a coacheet a táplálkozás, mozgás mentalitás és életvitel területein. Egy-két hetente tartanak coachingalkalmakat, így a 8-10 alkalomból álló health coaching folyamat 3-5 hónapig tart.

Egy nő vándorol az úton, health coaching magánszemélyeknek

A health coaching folyamata a következő lépésekből áll:

  • Diagnózis: Laborvizsgálatok, fizikai-szellemi-lelki egészséget felmérő online teszt és elbeszélgetés. A diagnózis lezárásaként egy háromtagú szakmai konzílium megtárgyalja a javaslatokat, és kijelöli a lehetséges beavatkozási területeket. A health coach és a coachee ez alapján dönt az egészségcélokról, amelyek a folyamat fókuszát adják meg.
  • 8-10 alkalmas kísérő folyamat: Az egyórás üléseken a coach segít abban, hogy az ügyfél elérje a közösen megfogalmazott egészségcélokat. A health coach kérdésekkel, visszajelzésekkel, írásos segédletekkel, útmutatókkal támogatja a coacheet; számonkér, ha kell, változtatást kezdeményez az akciótervek végrehajtásában, és házi feladatok segítségével tartja fent a coachee fókuszát. A folyamat alatt a felmerülő igények esetén egy szakmai szupervizor támogatja a health coachot.
  • Záró diagnózis: a folyamat végén záró diagnózis készül, hogy közösen felmérjék a változást, a folyamat sikerét.
  • Utánkövetés: Egy háromalkalmas utánkövetés is a folyamat része (1 hónappal, 2 hónappal és 6 hónappal a zárást követően), mely segít fenntartani az elért eredményeket.

Itt jelentkezhetsz egyéni coachingfolyamatra.

Nyílt health coaching workshopok

Mindenféle témában, bárkinek

Folyamatosan fogunk meghirdetni olyan nyílt, tehát bárki által elérhető csoportos tematikus workshopokat, ahol az aktuális, a résztvevők számára legfontosabb témákra fogunk fókuszálni. A táplálkozás, a mozgás, az életvitel és a mentalitás területeiről kiválasztott témákban (pl. Menopauza, Készülj fel a télre!) fogjuk a csoportokat a mélyebb megértés, feldolgozás, tudatosítás felé orientálni, és a változáshoz szükséges konkrét akciók közös kidolgozásával segítjük a különböző egészség célok megvalósulását. 

Coaching szemléletű csoportvezetésünk fő sarokövei: előadások, beszélgetések, esetfeldolgozások, sajátélményű gyakorlatok. Workshopjainkat hétköznap este vagy szombat délelőtt tartjuk, 8-12 fő részvételével.

Tervezett nyílt workshopjainkról weboldalunkon és Facebook-oldalunkon rendszeres tájékoztatást adunk. Ha pedig feliratkozol hírlevelünkre, akkor az elsők között értesülhetsz indulásukról.

Health coaching táborok

Egészség és egzotikum

Ha szeretsz utazni, vonz az egzotikum is, vagy épp azért mert sosem tapasztaltad meg, akkor sok élményt tartogatunk számodra. Az utazás szervezését, vagyis a stresszes részt átvállaljuk, neked csak az ellazulás marad. Talán épp ez az utazás hozza el számodra az igényt a változtatásra, ami olyan régóta érik benned. Talán most tudatosul igazán, hogy csak is rajtad múlik mennyit teszel magadért és az álmaidért. És csak egy döntést kell meghoznod.

Ománi tengerpart
Exkluzív egészségfejlesztő programunk a mesés Ománban 2014 február 9-én indul!

Egy olyan egészségfejlesztő programmal készülünk melynek célja, hogy az elsajátított tudással és módszerrel hosszú távon tudd fenntartani a pozitív változásokat az életedben. A health coaching négy alappillérét ismerheted meg, amelyeket gyakorlati feladatokkal teszünk könnyen érthetővé és beépíthetővé.

Így már el tudsz indulni önállóan is az életmódváltás útján, ezzel lényegesen csökkentve a betegségek kialakulásának esélyét, az orvosi rendelőben töltött idő és a gyógyszerekre fordított összeg mennyiségét.

Amivel készülünk: egészséges étkezéssel, szakmai előadásokkal, egyéni orvosi és coaching támogatással, étkezési – és edzéstervvel. A táborokat és az ott zajló workshopokat coaching szemléletű módszertannal tartjuk meg, és használjuk a csoport motiváló erejét. Létszám: 10-15 fő.

Hamarosan induló ománi táborunkról itt olvashatsz bővebben.

Health coaching meetupok

Rendszeresen szervezünk olyan 2-3 óra időtartamú találkozókat, meetupokat, ahol a health coachingról vagy az egyes egészségpillérekről (mozgás, táplálkozás, mentalitás és életvitel) tartunk előadásokat és interaktív, sajátélményű gyakorlatokat.

Gyere el, ismerkedj meg a health coachinggal, annak területeivel és holisztikus egységével! 

Ha beköveted Facebook-oldalunkat vagy feliratkozol hírlevelünkre, biztosan értesülhetsz aktuális programjainkról.