Referenciák

 
Egyéni health coaching ügyfeleink mondták

Kreiter Éva (HR-igazgató, Dreher Sörgyárak)

„A legjobb pillanatban talált meg a health coaching lehetőség. Éppen kezdtem kifogyni a saját megoldásokból, amikor beindult közös folyamatunk Kocsis Viki health coachcsal. Az ő szakmai támogatása, objektív tükre és holisztikus szemlélete nagyon sokat segített számomra egészségügyi céljaim elérésében. A célom nem a megvalósítás maga, hanem az odavezető, reálisan kivitelezhető terv megalkotása, kipróbálása, az akadályozó tényezők azonosítása és kiiktatása.

Motiváció

Viki segített motiváltnak maradni a folyamat során és élvezni magát a közös munkát is. Viki és a mögötte álló csapat komplex egészként kezeli az egészséget, mint témakört és szerintem ez hiánypótló, és – így a pandémia közepén – persze nagyon aktuális is. Sokat tanultam magamról, az engem érintő kérdések szakmai hátteréről, valamint eszközöket és tudást is kaptam a folyamat során ahhoz, hogy tartani tudjam az irányt később is, önmagam.

Az, hogy elkezdjünk így gondolkodni magunkról, az egészségünkről, 40 fölött szerintem kötelező! Addig érdemes elkezdeni, amíg még minden nagyjából jól működik. Az egészséges életmódnak nagyon nagy szerepe van a későbbi megelőzésben és az egészség megőrzésben. Én ezért is kezdtem bele.”

Ráczné Szőke Ildikó (HR-vezető, Európai Központi Bank)

„Tapasztalatom szerint mind a szakmai, mind a magánéletben folyamatosan feszegetjük a határainkat, mert ez a fejlődésünk kulcsa: így vagyunk rendkívüli teljesítményre képesek és így tudunk megfelelni, vagy akár túl is szárnyalni környezetünk szerteágazó elvárásait. Azt érzékelem, hogy a fejlődés, a növekedés iránti igény a kor előrehaladtával nem csökken, sőt… Viszont nyilvánvalóan jobban igénybe vesz bennünket fizikai szinten, és időnként mentálisan, érzelmileg egyaránt.

Változás

A health coaching arra ad lehetőséget, hogy strukturált és minőségi időt fordítsunk magunkra. Felismerjük és reflektáljunk azokra a területekre, amelyek figyelmet vagy akár változtatást igényelnek annak érdekében, hogy hosszabb távú céljaink elérése ne sérüljön vagy legalábbis ne menjen az egészségünk rovására.

Mangel Berény health coach ebben a reflektálásban nyújtott hasznos támogatást annak érdekében, hogy a szükséges változásokat tartósan és fenntartható módon tudjam beépíteni az életmódomba. Mindenkinek ajánlom, aki számára fontos az energiaszintjének, kiemelkedő teljesítményre való képességének megőrzése a mentális és fizikai egészség fenntartásával párhuzamosan.”

Mészáros Mariann (HR-igazgató, Deutsche Telekom IT Solutions)

Szakmai csapat

„Számomra a health coaching azért volt érdekes és egyben invitáló, mert komplexen foglalkozik az egészséggel és nem csak egy-egy elemet próbál felölelni. A mentális -, fizikai – és lelki egyensúlyhoz szükséges témaköröket és kérdéseket biztosítja a programsorozat. Annak érdekében, hogy a válaszok terén is komplex gondolkodásra és támaszra számíthasson a programban résztvevő, egy szakmai konzultánsi csoport dolgozik a háttérben, és ez a tudat személy szerint nekem hitelességet és szakmai elkötelezettséget jelentett nem csak az induláskor, hanem az egész coaching alatt.

Mangel Berénnyel health coachommal az első találkozó során megállapodtunk a keretekben, illetve abban is, hogy mi a szándékom ezen programban való részvételemmel, egyben hol vannak a kérdőjeleim és az elakadásaim. Berény rugalmasan állt az időbeosztáshoz, azonban tudatosan figyelemmel kísérte a magam felé tett vállalásaimat. Egyben kérdezett, aktívan figyelt és javasolt, valóban segítette az önreflexiót, illetve egy következő potenciális előrelépés észrevételében is hathatós támaszom volt.

A health coachingba én egy sabattical utáni időszakba érkeztem. Visszatértem a pörgős munkahelyemre és a szakmai igényességem megtartása mellett kiemelten fontos volt a számomra, hogy a munka-magánélet egyensúlyát meg tudjam tartani. Fontos volt, hogy harmóniában tudjak maradni elsősorban magammal és ez által természetesen a szeretteimmel, ismerőseimmel, kollégáimmal a lelki-fizikai-szellemi hármas tudatos(abb) alkalmazásával.

A folyamat alatt is megerősödött bennem: nem elég tudni, alkalmazni is képesnek kell lenni, hogy a legnehezebb magadon változtatni és egyben az egyik legjobb érzés, amikor szembesülsz azzal, hogy sikerül. Azt hiszem az elfogadásban és talán az elengedésben is fejlődtem a folyamatban, és látom még a további tartalékokat is ebben.

Azoknak ajánlanám a health coachingot, akik az életükben úgy érzik, hogy egyszerre több helyen kell hatékonyan, aktívan, akár idő vagy egyéb prés alatt teljesíteniük, és ezt olyan módon szeretnék abszolválni, hogy közben személyiségük, „egészlegességük” és egészségük meg tudjon maradni.”