Szurop István

 
health coach és üzleti tanácsadó
Szurop Istvan health coach, informális fotó

Álltam a mérlegen 2004 karácsonyán. Nem tetszett, amit láttam: 15 kiló súlyfelesleg és egy kihűlőben lévő házasság. A külvilág számára sikeresnek tűntem. Három csoda szép gyerekkel éltünk egy nagy házban, felső vezetőként dolgoztam egy több ezer fős cégnél.

Nem értettem, hogy hagyhattam el magam ennyire. Aktív családba születtem, gyerekkorom óta sportoltam – futottam, úsztam, vívtam. Fizikálisan volt a legkönnyebb helyrebillenni. Néhány hónap alatt leégett a zsírpárna. Párkapcsolatom újraépítéséhez, a lelki egyensúlyom visszaszerzéséhez a Camino kellett. Santiago de Composteláig gyalogoltam értük.

Az utóbbi csaknem 20 évben szenvedélyemmé vált a testi, lelki és szellemi egészség megőrzése. Folyamatosan bújom a hazai és külföldi szakirodalmat, témába vágó podcasteket hallgatok (pl. Peter Attia életmódorvos és Andrew Huberman idegtudós adásait) és folyamatosan kísérletezem a különféle hordható technológiákkal, platformokkal (pl. WHOOP, Fitbit, Apple stb.).

Health coachként pedig azzal foglalkozhatok, amit szeretek: fejleszteni, megőrizni az egészségemet, és másoknak is segíteni ebben. Tanácsadóként ugyanakkor az foglalkoztat, hogy bebizonyítsam vállalati ügyfeleinknek: a munkatársak jólléte, a wellbeing több mint jó üzlet.

Karrier

2023-Health coach és üzleti tanácsadó
2022-2016Média: BrandLab-vezető – HVG Kiadó
2016-2007Tanácsadás: ügyvezető tanácsadó – Taktikon Kft. (ügyfelek: OTP Bank, Nestlé, Vidanet-Magyar Telekom Csoport, Monsanto Europe, Netrisk.hu stb.); Senior Brand Consultant – Garrison Group CEE (ügyfélprojektek: Libri, Unicredit, IKEA, Pfizer, Coca-Cola)
2007-1996Menedzsment: Marketing és Call Center igazgató, az Igazgatóság tagja – Provident Financial; Regional Marketing Manager, CEE – Raiffeisen Bank International; marketing-főosztályvezető – K&H Bank; marketingkommunikációs igazgató – ABN AMRO Bank; marketingmenedzser – Porsche Bank

Végzettség, képzések

Közgazdász (BA): Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, Idegenforgalmi és szálloda szak; Dublin Institute of Technology (Tempus-ösztöndíj)

Online és print újságíró: MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia

Egészség, wellbeing: akkreditált Health Coach (HCA, Freestyle), Conscious Leadership Course (TCLG); folyamatban: Wim Hof Fundamentals, Oxygen Advantage (FB Instructor)