Róna Márta

 
táplálkozástudományi szakember, fitness instruktor, Certified Nutrition Coach, közgazdász
Róna Márta formális fotó

A szegedi József Attila Tudományegyetemen végeztem biológia-kémia szakon, majd közgazdász diplomát szereztem és több évtizeden át a marketing és kommunikáció területein dolgoztam vezető beosztásban hazai és multinacionális vállalatoknál. 

Sok évvel ezelőtt saját egészségügyi problémáim miatt került fókuszba az egészséges táplálkozás és életmód. Kidolgoztam egy programot (Egyensúly Program), amelynek köszönhetően a test és a lélek harmóniája, igényes külsőt öltve, fenntartható formában egyensúlyba tud kerülni. Az önfejlesztés és tanulási vágy központi szerepet tölt be az életemben, ezért folyamatosan képzem magam, hogy a táplálkozás területén is hiteles szakemberként tudjak helytállni.

A Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi mesterképzésén MSc diplomát, valamint az egyik legismertebb amerikai fitnesz képzőszervezet az NASM (National Academy of Sports Medicine) keretében Certified Nutrition Coach képesítést szereztem. Mivel a mozgás is az életem szerves része, itt is profi oktatóktól szerettem volna tanulni, ezért az egyik legnevesebb haza fitnesziskolában váltam Fitness Instruktorrá. 

Szervezetünk folyamatosan képes megújulni és étrendünkkel befolyásolni tudjuk a hormonháztartásunkat, amely nagy mértékben meghatározza hogyan érezzük magunkat. Elkötelezett vagyok, hogy átadjam másoknak is a megszerzett tudásomat, tapasztalatomat és segítsek azoknak, akik változtatni szeretnének a korábbi életvitelükön, hogy egy egészségesebb, boldogabb életet élhessenek. 

„Aki nem akar változtatni az életén azon senki nem segíthet. Aki viszont tényleg elszánt, azt senki és semmi nem képes megállítani!”

A Róna Márta által vezetett Egyensúly Programról itt lehet bővebben olvasni.

A program zárt Facebook-csoportjához, ahol Márta rendszeresen közzéteszi életmódtippjeit és ínycsiklandó egészséges receptjeit, itt lehet csatlakozni.

Karrier

2021-Nutritionist (Freestyle, Egyensúly Program)
2015-Kereskedelmi Igazgató (Publimont Kft)
2010-2012Kommunikációs Igazgató (Malév)
1999-2010Media Director (Omnicom Media Group)

Tanulmányok

2021-2023Semmelweis Egyetem (Okleveles Táplálkozástudományi Szakember MSc)
2020-2021IWI Nemzetközi Fitnesziskola (Fitness Instruktor)
2020-2021NASM (Cerified Nutrition Coach)
2018-2019Budapesti Metropolitan Egyetem Executive MBA (Digitális marketing szakközgazdász)
1994-1996Külkereskedelmi Főiskola (közgazdász)
1992-1993Croydon College (English)
1988-1992József Attila Tudományegyetem (biológia-kémia szak)