Nagypál Tímea

 
health coach, tréner és közgazdász

Connect, Impact and Inspire – kapcsolódni, hatással lenni és inspirálni.

A gyógyszeriparban dolgoztam az elmúlt 20+ évben, súlyos és krónikus betegek gyógyulását segítve. Közgazdászként a nagyvállalati pénzügyek területére vitt a karrierem. Stabilitás, fenntartható fejlődés, biztonság, mint alapértékek meghatározóak az életem minden területén. 

Ugyan a pénzügyek akár száraz dolog is lehet, de engem mindig is az érdekelt, mi van a dolgok, illetve a számok mögött. Megtalálni a flow-t a munkában számomra azt jelentette, hogy megérteni a mozgatórugókat, megkeresni a kiváltó okokat, és találni valami hosszú távon jól működő megoldást az elakadásokra. Folyamatosan kerestem, hogy mit lehet jobban, hatékonyabban, másképp csinálni, hogy könnyebben elérjük a céljainkat. 

Ez a szemlélet vitt a coaching irányába, azon belül is a health coaching, ami tökéletesen illik hozzám. Az egészség fenntartása, megőrzése, javítása átjárta a hétköznapjaimat mind a munka területén, mind a magánéletben. A családban sajnos előfordultak krónikus betegségek, akár rossz szokások következtében. Magamon is megtapasztaltam, hogy a stressz milyen testi tüneteket tud produkálni, hogy tud aktiválni öröklött betegséget, és hogy lehet ezt valamelyest kordában tartani.

Karrierem során gazdasági vezetőként több szintet megjártam, több országban, és földrészen dolgoztam. A reziliensnek lenni, rugalmasan alkalmazkodni és alakítani a környezetem, a siker kulcsa szerintem. Ausztriában (Graz) töltöttem 6 évet, majd Franciaországban (Párizs) következett, és végül Kínában (Hongkong) éltem két évig. A kulturális különbségek óriásiak, sokszor ez volt a kommunikáció elakadásának oka. Ezt segítettem áthidalni, hogy megértsék egymás mondanivalóját az emberek. Rendszert vinni a káoszba, néha ennyi kell, hogy a jó irányba menjenek a dolgok. 

Ami mindeközben a legnagyobb örömet okozta számomra, ha elősegítettem a fejlődést, összekapcsolódást, inspiráltam embereket. Vezetőként is leginkább coaching módszerekkel dolgoztam. Fantasztikus élmény, ha visszatükröződik a jóleső érzés a másik arcán csupán attól, hogy meghallgatom, és fontos a véleménye. Hiszem, hogy mindenki képes és akar fejlődni, csak a megfelelő körülményre van szüksége. 

2022-ben hazatértem Magyarországra és úgy döntöttem, a nagyvállalat után ennek a szenvedélynek élek. Így találtam a health coachingra.

Karrier

2023 –Health coach; Health Coach Központ
2020 – 2022CFO, Regionális Gazdasági Igazgató, Fresenius Kabi Asia, Ázsia & Óceánia Régió; Hong Kong (Kína)
2014 – 2020Regionális Pénzügyi Igazgató, Fresenius Kabi Europe; Európa, Közel-Kelet &, Afrika Régió; Graz/Párizs (Ausztria / Franciaország)
1995 – 2013Gazdasági Igazgató, Fresenius Kabi Hungary; Budapest

Végzettségek, képzések

2023 –Health Coach, Freestyle Consulting Kft.
2015 – 2022Különböző készségfejlesztő tréningek: Enneagramm I. és II. szint, vezetői készségek fejlesztése (Németország), Érzelmi intelligencia fejlesztő tréningek
2014Harvard Business School, Stratégia kurzus – Vezetőképzés, Boston
2012Szervezeti irányítás (Organisational Leadership), SGMI Management Institut St. Gallen, Svájc
2008Okleveles közgazdász, MSC, Vállalati gazdaságtan, Nyugat-Magyarországi Egyetem
2000Közgazdász (BSc), Külkereskedelem, Külkereskedelmi Főiskola