Mészáros Mariann

 
HR-igazgató, Deutsche Telekom IT Solutions

„Számomra a health coaching azért volt érdekes és egyben invitáló, mert komplexen foglalkozik az egészséggel és nem csak egy-egy elemet próbál felölelni. A mentális -, fizikai – és lelki egyensúlyhoz szükséges témaköröket és kérdéseket biztosítja a programsorozat. Annak érdekében, hogy a válaszok terén is komplex gondolkodásra és támaszra számíthasson a programban résztvevő, egy szakmai konzultánsi csoport dolgozik a háttérben, és ez a tudat személy szerint nekem hitelességet és szakmai elkötelezettséget jelentett nem csak az induláskor, hanem az egész coaching alatt.

Mangel Berénnyel health coachommal az első találkozó során megállapodtunk a keretekben, illetve abban is, hogy mi a szándékom ezen programban való részvételemmel, egyben hol vannak a kérdőjeleim és az elakadásaim. Berény rugalmasan állt az időbeosztáshoz, azonban tudatosan figyelemmel kísérte a magam felé tett vállalásaimat. Egyben kérdezett, aktívan figyelt és javasolt, valóban segítette az önreflexiót, illetve egy következő potenciális előrelépés észrevételében is hathatós támaszom volt.

A health coachingba én egy sabattical utáni időszakba érkeztem. Visszatértem a pörgős munkahelyemre és a szakmai igényességem megtartása mellett kiemelten fontos volt a számomra, hogy a munka-magánélet egyensúlyát meg tudjam tartani. Fontos volt, hogy harmóniában tudjak maradni elsősorban magammal és ez által természetesen a szeretteimmel, ismerőseimmel,  kollégáimmal a lelki-fizikai-szellemi hármas tudatos(abb) alkalmazásával.

A folyamat alatt is megerősödött bennem: nem elég tudni, alkalmazni is képesnek kell lenni, hogy a legnehezebb magadon változtatni és egyben az egyik legjobb érzés, amikor szembesülsz azzal, hogy sikerül. Azt hiszem az elfogadásban és talán az elengedésben is fejlődtem a folyamatban, és látom még a további tartalékokat is ebben.

Azoknak ajánlanám a health coachingot, akik az életükben úgy érzik, hogy egyszerre több helyen kell hatékonyan, aktívan, akár idő vagy egyéb prés alatt teljesíteniük, és ezt olyan módon szeretnék abszolválni, hogy közben személyiségük, „egészlegességük” és egészségük meg tudjon maradni.”