Kozecz Anikó

 
health coach, integratív táplálkozás szakértő, közgazdász
Kozecz Anikó formális fotó v2

A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem közgazdászként, majd különböző pénzügyi területen dolgoztam nemzetközi vállalatoknál. Ahogy vezető lettem és egyre több ember dolgozott nekem, átkerült a hangsúly a pénzügyről az emberek irányítására. Fókuszom az lett, hogyan segítsem és motiváljam a beosztottjaimat, úgy hogy ő fejlődjön, jól érezze magát, miközben hatékonyan dolgozik a vállalat céljainak elérése érdekében. Nagyon szerettem ezt a részét a munkámnak, így ez indított a coaching felé.

Életem másik nagy érdeklődési területe az egészséges életmód.  Rengeteg időt töltöttem mindig is mozgással, majd egy idő után az egészséges ételek készítése is fókuszba került. Kezdett egyre jobban kikristályosodni, hogy a mozgás és az étkezés csak egy pici része az egészséges életmódnak. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, amikor rátaláltam Amerika egyik legjobb táplálkozástudományi és health coaching iskolájára. 2020-ban végeztem az Institute for Integrative Nutritionnél, s azóta dolgozom health coachként. 

Folyamatosan keresem azt, hogy mivel tudunk hozzájárulni a testi-lelki egyensúlyunk megteremtéséhez, az egészségünkhöz, a boldogságunkhoz és ezt hogyan tudom átadni a hozzám fordulóknak. Szeretnék sokakat elindítani azon az úton, hogy felismerje, hogy az egészsége a saját kezében van, s ezáltal saját boldogsága is. Hihetetlen az az eredmény, amit egyszerű odafigyeléssel, apró tudatos változtatásokkal el tudunk érni.

A kulcs bennünk van. Ha megteremtjük az ideális körülményeket a testünk, lelkünk, elménk számára – pl. azzal, hogy egészségesen táplálkozunk, hogy eleget pihenünk, hogy előtérbe helyezzük a testmozgást, hogy elcsendesedünk néha – olyan nagy változásokat leszünk képesek elérni, amikről nem is álmodnánk. Hálás vagyok, hogy ezzel foglalkozhatok és hogy Magyarországon is egyre több ember vállal felelősséget a saját egészségéért.

„Adopt the path of nature: her secret is patience.” – Ralp Waldo Emerson

Karrier

2020 – IIN Health Coach (Freestyle, anikozecz.hu)
2017 – Pénzügyi vezető, Riverhill Kft.
2006 – 2017 Pénzügyi vezető, Financial Controlling, Governance és General Accounting területeken, Diageo Kft.
2005–2006 Accounting Supervisor, GE Hungary Zrt.
2001–2005 Pantel Rt., Kontroller

Főbb végzettségek

2019–2020 Institute for Integrative Nutrition, Integrative Nutrition Health Coach
2004–2006 Adótanácsadó, Penta Unió
2001-2003 Budapesti Corvinus Egyetem; vezetés-szervezés szakirány
1997–2001 Budapesti Gazdasági Főiskola PSZF kar; számvitel szakirány – közgazdász