Horváth Andrea

 
health coach, testnevelő, nemzetközi HR koordinátor

Végzettségem alapján angol-testnevelés szakos tanár, munkám szerint HR-es szakember vagyok, de a szívemhez legközelebb a health coach szakma áll. Ez a három dolog nagyjából össze is foglalja mi érdekel igazán: a testmozgás, az emberek és az egészségmegőrzés felsőfokon.

Szerencsésnek tartom magam, mert a mozgás szeretete belém lett kódolva, és az egész gyerekkoromat sportversenyeken és különböző mozgásformák kipróbálásával és fejlesztésével töltöttem. Ez a szüleimtől örökölt és megtanult minta a mai napig is nagyon fontos része az életemnek. Jelenleg a jóga és a rendszeres intenzív séta tart fitten mentálisan és testileg egyaránt.

Valahogy ösztönösen mindig arra törekedtem, hogy jól érezzem magam a bőrömben akármibe is kezdtem, valamint a szélsőséges megoldásoktól mentes utat járjam. Számomra mindig természetes és nyilvánvaló volt, hogy az egészségmegőrzés kiemelt szerepet kapjon az életemben. Így minden élethelyzetben tudatosan törekedtem egy kiegyensúlyozott, aktív életmód kialakítására. 

Coachmunkám során számomra a legfontosabb, hogy hiteles maradjak és jó példával járjak elől, vagyis a saját magam által megtapasztalt és elsajátított technikákkal, módszerekkel segítsem az ügyfeleim elakadásait. Például a napjaim megtervezése és a jól kialakított rutinjaim nagyon jó alapot adnak egy stresszmentesebb és teljesebb élet megvalósításához. És egyben egy olyan védőhálóként szolgálnak, amelyek segítségével bármilyen mélypont után könnyen visszatalálok önmagamhoz.

A külföldön eltöltött éveim, ahol iskolai keretek között a nyelv- és az úszásoktatás volt a feladatom, rendkívül hasznos tapasztalatnak bizonyult mind a személyes és a szakmai fejlődésem szempontjából is. Szerencsémre az utazás szeretete és a világ megismerésének vágya itthon is folytatódhatott, hiszen mostanáig már összesen több mint 15 évet dolgoztam az utazási szakmában először felsővezetői asszisztens, majd HR-es pozíciókban. Jelenleg hat kelet-európai ország HR koordinátora vagyok a Qatar Airwaysnél.

A Health Coach Központtal közös terveink között szerepelnek a külföldi életmód és egészségmegőrző táborok, valamint egyéb figyelemfelkeltő programok szervezései és megvalósításai. 2023-as személyes céljaim között pedig fontos szerepet kapott az Érzelmi Intelligencia fókuszú Személyiségfejlesztő szakmai képzés, mely három éven át segíti fejlődésemet.

Karrier

2011-HR Coordinator, Qatar Airways Qroup Q.C.S.C.
2008-2009Supplier teacher with Destination Education, London, UK
2006-2008Primary one teacher and Swimming instructor, Koh Samui, Thailand
2004-2006Vezérigazgatói személyi asszisztens, Wizz Air Hungary Kft.

Végzettségek

2022Health Coach, Freestyle Consulting
1996Angol (amerikanisztika specializáció) és testnevelés szakos általános iskolai tanár, EKTF Eger