Dr. Hufnágl Ágnes

 
belgyógyász szakorvos, háziorvos

A budapesti Semmelweis Orvostudományi egyetemen végeztem 1990-ben, de már 1989-től folyamatosan dolgoztam az Országos Mentőszolgálat Központjában. Mentősként megtanultam a gyors és határozott döntések fontosságát, nagyon jó iskola volt az életre!

A diploma átvétele után öt évig dolgoztam egy budapesti kórház belgyógyászatán szakvizsgára készülő orvosként, majd a belgyógyász szakvizsgával a zsebemben egy rövid gyógyszergyári kitérő következett. Ez alatt a közel három év alatt lehetőségem nyílt belülről megismerni egy multinacionális cég szervezeti működését. 

2001-ben kerültem a XII. kerületi háziorvosi rendelőbe, ahol mind a mai napig mintegy 1600 páciens egészsége felett őrködöm. Két szakvizsgával és több, mint húsz éves háziorvosi gyakorlattal hiszem és vallom, hogy bármilyen betegséget csak a pácienssel együttműködve, közösen lehet legyőzni, meggyógyítani. Igyekszem mindenkinek elmagyarázni, mi, miért és hogyan zajlik a szervezetében.

Meggyőződésem, hogy minden ember motiváltabb, ha tudja, hogy mit kell tennie saját magának a szervezete jólléte érdekében. Nem varázslatos latin kifejezésekkel, utasításokkal és főleg nem egy marék gyógyszerrel kell kezelni a problémákat, hanem holisztikusan, a pácienssel „kézen fogva” együtt kell megtalálni a problémák kiindulópontját és ezt megpróbálni megoldani. Ha időben ezt felismerjük, az életmód, táplálkozás, mentális hozzáállás módosításával közösen megelőzhetjük a komolyabb baj kialakulását.

Ebben a szemléletben meggyőződéssel hiszek, és remélem, csapatommal minél több egészségre, aktív életre vágyó embernek segíthetek megtalálni a céljai eléréséhez vezető személyre szabott utat.

Volt egy hosszú, több éves időszak az életemben, amikor szenvedéllyel, rendszeresen futottam. Sajnos egészségügyi problémák miatt egy ideje nem tudok futni, de továbbra is az életem része a rendszeres mozgás (gyaloglás, torna).

 Belgyógyász szakorvosként (és hiú nőként is) sokat tanulmányoztam a különböző diétákat, egészséges étrendeket. Hogyan hatnak ezek a szervezetünkre, miként befolyásolják az élettani folyamatokat, mik az előnyei, mik a veszélyei, kinek-mire kell odafigyelnie. Így elmondhatom, hogy mind szakmailag, mind kísérleti alanyként nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt évek során az egészséges, tudatos táplálkozás területén.

Karrier

2021-Freestyle Consulting, health coach
2001-Háziorvos szakorvos, Budapest, 12. kerület, 1600 kártyával
1996-2001Bristol Myers Squibb, Orvoslátogató, Onkológiai csapat
1995-1997Szent István Kórház Onkológia, segédorvos
1990-1995Jahn Ferenc Kórház Belgyógyászat, segédorvos
1989 –1990Országos Mentőszolgálat, mentőtiszt
1987, 1988Gyakornok, Grazi Állami Kórház
1989Gyakornok, Bonn Állami Kórház

Szakvizsgák

2004Háziorvosi szakvizsga – folyamatosan megújítva
1996Belgyógyász szakvizsga – folyamatosan megújítva

Végzettségek, képzések:

1990Általános orvos, Semmelweis Egyetem, Budapest