Bruckner György

 
szervezetfejlesztő tanácsadó, coach, health coach

Jómagam a health coachinggal 6 évvel ezelőtt, 2017. januárjában ismerkedtem meg. Akkor persze még nem így hívtuk, „Gyuri Fitness Program” néven futott és az a sürgető vágy hívta életre, hogy végre tudatosan tegyek valamit az egészségemért. El voltam lustulva, soha nem látott 90 kiló volt a testsúlyom, csökkent az energiám, nem éreztem magam jól a bőrömben. Dr. Gergely Szabolcs – aki a gimnázium óta, 39 éve a barátom és jelenleg health coachként a kollégám – támogatásával vágtam bele ebbe a mai napig is tartó folyamatba. Azóta sokkal rendszeresebben sportolok, jobban odafigyelek a táplálkozásomra, az életritmusom is kisimult és mentálisan jól érzem magam.

Egészségcéljaim jellemzően a következő „Szentháromság” körül forognak, sorrendben: 1. Ne fájjon. 2. Legyek fitt. 3. Nézzek ki jól. Ezeket a célokat természetesen nem mindig tudom elérni, hullámzóan teljesítek, néha elhagy a lelkesedés, nem vagyok elég tudatos, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Az egyik nagy cél, hogy 50 évesen a lehető legjobb formában legyek (kipipálva!), 84 kilósan, jó hangulatban ünnepeltem. Jelenleg, 54 évesen is tartom ezt a formát, sőt, egyre jobban érzem magam a bőrömben.

Több, mint 8 éve coacholok, már 950 coaching alkalmon vagyok túl, és szinte minden ilyen folyamatban előjön témaként a coachee egészsége, élethez való hozzáállása, energia menedzsmentje. Mélyen empatizálva figyelem, hogy ezek a vezetők a napi 10-12 órás munkájuk mellett, hogyan tudnak időt és energiát szakítani arra, hogy magukkal is tudjanak törődni. Folyamatosan felhívom a figyelmüket arra, hogy az egészségükkel való törődés egyértelműen a saját felelősségük, ezt nem tudja megtenni helyettük senki más. Ugyanakkor saját bőrömön éreztem 6 évvel ezelőtt, hogy milyen inspiráló és támogató, ha van valaki mellettem, aki noszogat, tanácsokat ad, rendszeresen ránéz az eredményeimre, megdicsér vagy netalán kissé elégedetlen a működésemmel.

Ezért nagyon örülök, hogy a Health Coach Központ révén végre Magyarországon is megjelent a health coaching és én ennek a kiváló csapatnak a tagja lehetek. Nagyon sokat tanulunk egymástól, folyamatos a fejlesztés, és a számos health coach folyamatunkra nagyon jók a visszajelzések. Elvégeztem a Dr. Sears health coaching képzését és akkreditált health coachként remélem, hogy még több felső- és középvezetőnek, cégtulajdonosnak, ügyvezetőnek, magánvállalkozónak tudok majd segíteni az egészségcéljainak elérésében, egy jobb minőségű élet megteremtésében.

Karrier

2020 –FREESTYLE Consulting Szervezetfejlesztő Kft, alapító-tanácsadó, coach, szervezetfejlesztő, akkreditált health coach
2014 – 2020NEOSYS Szervezetfejlesztő Kft, coach, szervezetfejlesztési tanácsadó
2011-2014WPP – Team RED: Vodafone stratégiai és kreatív lead kommunikációs ügynökségének ügyvezető igazgatója
​2009-2011Freelancer: kommunikációs, vendéglátóipari projektek, 40 részes dokumentumfilm projekt
​2002-2008WPP – TEAM reklámügynökség: ügyvezető partner, tulajdonos
​1993-2002WPP – Young & Rubicam reklámügynökség: ügyfélkapcsolati manager, igazgató
1992-1993Price Waterhouse (ma PWC) Kft., auditor, tanácsadó.

Végzettségek, képzések

2014-2021között több coach képzést is végeztem: 
– Coach Akadémia – Neosys
– Team Coaching Képzés – Neosys
– Boros András 1 éves Önismereti csoport 
– Dr. Sears akkreditált Health Coach Képzés
1989-1992KVF – kereskedelmi üzemgazdász, marketing szak
1993-1995BGF-KKK – közgazdász, nemzetközi kommunikáció szak
1995 -1996Y&R reklámszakmai továbbképzések (New York, London, Berlin)