Peter Attia Végigélni (Outlive) könyvfotók

Végigélni: Miért íratnám fel receptre mindenkinek ezt a könyvet? (ajánló)

Végre nálunk is megjelent a tavalyi év tényirodalmi szenzációja. A kötet egyik szerzője, Peter Attia életmódorvos, hollywoodi sztároknak is ad tanácsot, hogy miként éljenek hosszabban, egészségesebben. Majd ötszáz oldalas könyve a legfrissebb tudományos eredményeket és a pácienseivel végzett munka tapasztalatait felhasználva íródott. Nem könnyű, de izgalmas olvasmány.

Tovább

8 tipp az egészséges és pihentető alváshoz

Még mindig nem értik a tudósok teljesen, miért is alszunk. Egy dolog bizonyos: az alváshiány rendkívül káros. A kevés alvás számos betegség, így a felnőttkori cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásához is hozzájárulhat. Eleget aludni tehát életbe vágó, és hogy jobban menjen, pár tanácsot adunk is hozzá.

Tovább
Immunrendszerünk harcol a kórokozók ellen

Orvostanácsok a szuper immunrendszer eléréséhez

Belgyógyász-háziorvos szakértőnk sokszor tapasztalta, hogy az emberi szervezet az egyik legcsodálatosabb szerkezet a világon. Pácienstörténetei, tanácsai sokat segíthetnek testi-lelki védekezőképességünk erősítésében.

Tovább
Fiatal nő vörös ruhában meditál

Gyúrj szürkeállományra! Három egyszerű gyakorlat az egészséges agyműködésért

Testünk fizikai edzettsége és egészséges működése mellett ugyanolyan fontos, hogy mentális állapotunk is fitt legyen és bármilyen meglepő, ezt ugyanúgy tudjuk edzeni, erősíteni, mint akár a hasizmunkat vagy a bicepszünket.

Tovább
Junk food egészségtelen ételek

Régi-új elvek a táplálkozásban: A Jó, a Rossz és a Csúf

A legtöbb krónikus betegség hátterében anyagcserezavar és a részben emiatt kialakuló gyulladásos környezet állhat. A hosszabb távon fennálló gyulladás káros lehet, hiszen túlműködésre kényszeríti immunrendszerünket. Orvos szerzőnk táplálkozási tanácsait megfogadva mindez megelőzhető, mérsékelhető.

Tovább